Magnetiseren

Magnetiseren is een genezingsmethode die al in de “Oudheid” (1000 jaar voor Christus) werd toegepast en waarmee nu nog onverklaarbare resultaten worden behaald.

Als grondlegger van de hedendaagse westerse vorm van paranormaal genezen moet zonder twijfel de Oostenrijkse arts dr. Anton Mesmer (1734-1815) worden genoemd.

Mesmer’s ideeën waren:

 • er bestaat overal in het universum een zeer fijne, alles verbindende doordringende kracht, een materie van onvergelijkbare fijnheid. Mesmer noemde deze stof “fluïdum”
 • ieder mens, dier en plant, kortom alles wat leeft, heeft zo’n energieveld om zich heen (tegenwoordig beter bekend als “aura”)
 • ziekte is het gevolg van een onevenwichtige verdeling van deze energie- of levenskracht in het lichaam van de mens
 • De “magnetiseur” kan de ziekte genezen door kosmische kracht aan te trekken en deze aan de zieke door te geven door bijvoorbeeld handoplegging

Door middel van sturen van deze kosmische energie naar de plek waar de cliënt de pijn heeft, voelt de cliënt daar een warmte, koude of tintelingen, die de verlichting of genezing in gang zet. Dit kan rechtstreeks bij de cliënt d.m.v. handoplegging, maar de energie kan ook op afstand gestuurd worden (d.m.v. een foto), waar ook ter wereld!
Kortom: Magnetiseren is het op liefdevolle wijze geven van energie, waarbij het opruimen van blokkades het belangrijkst is.

Blokkades zijn problemen die zich bij de mens voor kunnen doen en waar men op dat moment geen raad mee weet. Omdat men vaak niet weet hoe men het moet oppakken, wordt het probleem weggestopt en opgekropt. Men trekt op deze manier een muur op waarachter men zich kan verstoppen.
Als een blokkade langer aanhoudt, dan zet zich dat op een gegeven moment vast in het energieveld van de aura, met als gevolg dat men ziek wordt.

Wat gebeurt er tijdens een magnetiseerbehandeling?

Belangrijk voor u om te weten is dat je je voor een magnetiseerbehandeling NIET behoeft uit te kleden. Het enige wat ik u vraag is uw schoenen uit te doen, uw bril en horloge af (anders gaat hij ‘stotteren’).

De behandeling bestaat uit het geven van een aantal basishandelingen om de geblokkeerde levenskracht los te maken, zodat energie weer vrij kan stromen. Dit gebeurt door lichte aanraking zonder druk en niet-lichamelijke aanraking. Deze handelingen worden gevolgd door een aantal handelingen specifiek gericht op de klacht. Tevens besteed ik veel aandacht aan de chakrapunten.

 • Het is bijvoorbeeld mogelijk dat mensen die emotioneel overstuur zijn, zich kunnen ontspannen, afstand van hun problemen kunnen nemen en zich kunnen bevrijden.• Iemand kan het heel warm krijgen, terwijl een ander het juist koud krijgt of tintelingen ervaart.
 • Soms voelt iemand zich heerlijk of helemaal gelukzalig
 • U moet niet ineens resultaten verwachten na 1 behandeling. Er zijn meerdere behandelingen nodig om resultaat te bereiken. Vergeet niet dat de klachten niet van de ene op de andere dag zijn ontstaan. Er gaan soms jaren overheen voordat ze tot uiting komen.
 • Het kan voorkomen dat de klachten na een behandeling iets verergeren( dit komt echter zelden voor) Weet dat het lichaam reageert zoals het dat op dat moment vraagt. Indien dit toch mocht voorkomen, weet dan dat het daarna zeker beter gaat.
 • De levenskracht maakt geen onderscheid tussen lichamelijke en emotionele pijnen. Beide zijn gewoon uitingen van geblokkeerde levenskracht.
 • Behandeling kan ook plaats vinden d.m.v. een foto.
 • Om de behandeling kracht bij te zetten adviseer ik om voldoende water te drinken. Dit om losgekomen afvalstoffen af te voeren.
 • De alternatieve geneeskunst kan de reguliere geneeskunst niet vervangen. De beide vormen van geneeskunst vullen elkaar wel perfect aan. Patiënten krijgen regelmatig van de reguliere arts te horen dat ze met de kwaal moeten leren leven. In zulke gevallen kan de alternatieve geneeskunst uitkomst bieden.
 • Ik raad wel iedereen aan om bij de huisarts of dierenarts onder controle te blijven, zodat we een goede samenwerking kunnen realiseren.

Hoofdweg 127
1175 KN Lijnden
Tel. 023-5551966
Mob. 06-10140687
elia@magnetiseuse.nl